Mobiele airco vs. luchtkoeler

Op warme dagen wil je graag de temperatuur in huis laag houden. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Zo zijn er mobiele airco’s of luchtkoelers. Deze luchtkoelers worden ook wel airco’s zonder slang genoemd.

Luchtkoeler

Luchtkoelers zijn erg populair op het internet en vaak ook een stuk goedkoper dan een mobiele airco. Omdat er geen slang aan een luchtkoeler zit worden ze ook wel airco’s zonder slang genoemd. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg aantrekkelijk maar er zit ook een groot nadeel aan. 

Een luchtkoeler koelt de lucht door water te laten verdampen. Hierbij wordt warme droge lucht aangezogen en tegen een filter die gevuld is met water aangeblazen. Het water zorgt ervoor dat de lucht koel en bevochtigd wordt. Doordat de lucht vervolgens weer opgewarmd wordt en er nu extra vocht in de lucht zit, zal de relatieve luchtvochtigheid verhogen. Hoe hoger de luchtvochtigheid is, hoe benauwder het gaat aanvoelen. En dit kan ervoor zorgen dat de lucht in huis erg onaangenaam is. Een luchtkoeler, oftewel airco zonder slang, is dus vaak veel goedkoper maar ook vaak een miskoop omdat een airco zonder slang de ruimte koelt maar niet ontvochtigd.

Mobiele airco’s

Mobiele airco’s zijn kleine verplaatsbare airco’s. Echter zit hier tot tegenstelling van de luchtkoeler wel een afvoerslang aan die gebruikt wordt om de warme lucht en condens af te voeren. Een mobiele airco zonder slang bestaat namelijk niet. Hierdoor zal de mobiele airco een aangename lucht creëren en de luchtvochtigheid in stand houden. Een afvoerslang kan gemakkelijk worden bevestigt bij een schuifraam of schuifdeur met behulp van tussenschotten en afsluitstrips. 

AircoKopenOnline verkoopt alleen mobiele airco’s en geen luchtkoelers. Bekijk ons assortiment en bestel vandaag nog je mobiele airco.  

Airco advies

Heb je vragen over welke airco goed past in jouw slaapkamer? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur op telefoonnummer +31 (0)88 – 116 0 116.

Populair