• De laagste prijs Nergens goedkoper
  • Direct uit voorraad Gratis geleverd in Nederland en België


Airco zonder slang of met slang?

Op warme dagen is een comfortabel binnenhuisklimaat gewenst. Daar zijn verschillende opties voor. Zo zijn er mobiele airco’s of luchtkoelers. Deze luchtkoelers worden ook wel airco’s zonder slang genoemd. De mobiele airco’s zijn airconditionings met slang.

Airco zonder slang 

Luchtkoelers zijn vaak een stuk goedkoper dan airconditionings met slang. Er zit geen slang aan luchtkoelers. Daardoor worden luchtkoelers vaak mobiele airco’s zonder slang genoemd. Dit is meteen ook een groot nadeel van de luchtkoeler.

Een mobiele airco zonder slang laat de lucht verdampen. Daarmee probeert hij de ruimte te verkoelen. Droge en warme lucht wordt tegen een filter aangeblazen. Die filter is gevuld met water. Dat water zorgt ervoor dat de warme lucht bevochtigd wordt, wat het koel maakt. Deze vochtige lucht zal weer opwarmen door de temperatuur in huis. Door de mobiele airco zonder slang is de luchtvochtigheid verhoogd. Dat zorgt voor een benauwd gevoel.

Een airco zonder slang is dus vaak een goedkope optie. De vraag is of de mobiele airco zonder slang echter ook het gewenste effect heeft. Het koelt de lucht initieel af, maar het eindresultaat is een hoge luchtvochtigheid en een benauwd gevoel. De ruimte wordt er niet echt door gekoeld.


Airco met slang

Mobiele airco’s, ofwel airco’s met slang, zijn verplaatsbare airco’s. De luchttoevoer en -afvoer wordt geregeld met een kleine slang. Dit geeft ze een groot voordeel over airco’s zonder slang. De slang moet uit het raam hangen, zodat de vochtige lucht naar buiten kan. De airco met slang zal dus wel bij een raam geplaatst moeten worden.

De airco met slang zorgt dus voor een stabiele luchtvochtigheid. Daarmee creëert het een aangenaam binnenhuisklimaat. De slang kan met tussenschotten en afsluitstrips geplaatst worden voor extra zekerheid. Daarnaast kan de mobiele airco met slang ook nog met je “mee bewegen”, doordat hij verrijdbaar is.

Airco Kopen Online verkoopt alleen mobiele airco’s en dus geen airco’s zonder slang. Hiervan ervaar je een fijner en stabieler binnenhuisklimaat. Ontdek ons assortiment en bestel vandaag nog jouw airco met slang.