Split airco zelf installeren

De split airco’s bij AircoKopenOnline.nl zijn eenvoudig zelf te installeren. Je hebt dus geen airco specialist nodig voor het monteren van de split airco in huis. Split airco zelf installeren? Het bespaart je ook een hoop kosten!

Zelf een split airco installeren

Waar moet je opletten bij het installeren van de doe het zelf split units? Als eerste ga je bepalen waar de airco moet komen te hangen. Denk hierbij aan de binnenunit maar ook het buiten unit. Deze mogen namelijk niet ver van elkaar geplaatst worden aangezien de meegeleverde leidingen meestal maar 3 à 4 meter lang zijn. De buitenunit van de split airco kun je zelf installeren op het dak, aan de muur of je kunt hem op de grond zetten. Houd hierbij wel rekening mee dat de condens via een leiding naar buiten moet stromen. Deze leiding, van binnen naar buiten, mag dus niet ver omhoog lopen. Als dit niet anders kan, dan is er nog de optie om er een pomp tussen te plaatsen die de condens naar buiten kan pompen. 

Plaatsing van de buitenunit

Zet de buitenunit op een plaats waar hij voldoende lucht kan aanzuigen. Houd ook rekening met eventuele buren. De buitenunit kan namelijk trillingen en geluid produceren. De buitenunit kun je gemakkelijk bevestigen met speciale stevige steunen. Hier hoef je de buitenunit alleen op te plaatsen, vastschroeven is niet nodig. 

De montageplaat bevestig je op de plek waar de binnenunit moet komen te hangen. Installeer dan de leidingen volgens de handleiding. Zodra de leidingen zijn aangesloten op de binnenunit kun je deze unit ophangen. Boor een gat in de muur voor de leidingen. Sluit dan de leiding aan op de buitenunit. 

Bekijk ook ons assortiment doe het zelf airco split units.

Populair