Verrijdbare airco 

Een verrijdbare airco wordt ook wel mobiele airco genoemd. Door hun lichte gewicht zijn ze makkelijk te verplaatsen en dus zijn ze eenvoudig te gebruiken in verschillende ruimtes. In seizoenen dat ze niet worden gebruikt zijn ze handig op te bergen. Verrijdbare airco’s zijn een ideaal hulpmiddel om middelgrote ruimtes te verkoelen en ontvochtigen. Ook hebben ze vaak een stand waarbij ze alleen ventileren. De verrijdbare airco’s met een warmtepomp kunnen de ruimte ook verwarmen. 

Wil je een verplaatsbare airco kopen? 

Dan moet je goed op een paar zaken letten. Vaak is er haast bij het kopen van een verplaatsbare airco omdat de hittegolf al aanwezig is of die er snel aan zit te komen. Toch is het beter om je iets meer te verdiepen in het kopen van een verrijdbare airco. Vaak worden er miskopen gedaan bij het kopen van een verrijdbare airco zonder slang. Deze voeren namelijk de condens en warme lucht niet af waardoor de ruimte erg vochtig en dus benauwd kan worden. 

Ga dus eerst na wat voor u de belangrijkste factoren zijn waar de airco aan moet voldoen voordat u in alle haast een verplaatsbare airco gaat kopen.

Belangrijkste factoren

Belangrijke factoren waar je op moet letten als je aan verplaatsbare airco gaat kopen zijn; het geluidsniveau van de verrijdbare airco en de koelcapaciteit. 

Hoe groter de ruimte die gekoeld moet worden, hoe meer koelcapaciteit de airconditioning moet hebben. Andere factoren die hier invloed op hebben zijn:

  • De zonwering
  • De oppervlakte van de ruimte
  • Aantal ramen en deuren in de ruimte
  • Aantal personen in de ruimte
  • Het aantal warmtebronnen in de ruimte (denk hierbij aan elektrische apparaten)

Bekijk hier ons assortiment verrijdbare airco’s.

Populair