Zelf airco installeren

De airco’s bij Airco Kopen Online zijn eenvoudig zelf te installeren. We leveren standaard een handleiding mee, zodat je het stapsgewijs kan doen. Je hebt dus geen airco specialist nodig voor het installeren van de airco in huis. Dat bespaart je een hoop installatiekosten!

Split airco zelf plaatsen in huis

Waar moet je op letten bij het zelf plaatsen van een airco in huis? In het geval van een split unit airco is de plaats waar je de binnenunit en de buitenunit gaat hangen belangrijk. Hierbij moet je rekening houden met de afstand tussen de twee units. Deze afstand is afhankelijk van de lengte van de leidingen. De buitenunit van de airco kun je zelf installeren op het dak, aan de muur of je kunt hem op de grond zetten. 

De buitenunit kan eventueel voor wat overlast zorgen. Deze produceert namelijk trillingen en geluid. Denk bij het zelf plaatsen van de airco in huis dus aan de buren! Daarnaast is het belangrijk dat er geen obstakels in de buurt zijn zodat de airco voldoende lucht kan aanzuigen.  

Meer informatie over het zelf installeren van een split airco?

Monoblock airco zelf plaatsen in huis

Een monoblock airco wordt ook wel een airco zonder buiten unit genoemd. Zo’n airco heeft namelijk maar één unit. Daardoor is het gemakkelijk om zelf de airco te installeren. Je moet wel twee gaten in de muur boren. Die dienen voor de luchttoevoer en luchtafvoer. Daarna is het de airco ophangen, aansluiten en hij is klaar voor gebruik! De airco is dus erg gemakkelijk zelf te plaatsen.  


Zelf een mobiele airco installeren

Een mobiele airco hoef je niet zelf te installeren. Bij een mobiele airco heb je namelijk geen buitenunit. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de mobiele airco bij een raam geplaatst moet worden. Dan kan de slang die condens en warmte afvoert naar buiten door het raam.  

Een mobiele airco hoeft dus niet geïnstalleerd te worden. Daardoor is deze airco eenvoudig te verplaatsen en op te bergen. De mobiele airco is dus eenvoudig zelf te plaatsen in huis. Hij kan zelfs met je “mee bewegen” door de kamers.  

Wil je meer informatie over het zelf installeren van een split airco? Neem dan contact met ons op of bekijk onze informatie filmpjes bij het betreffende product.

Populair